Kiilat - Kärpät Etelä   8 - 1

Tuuliareena

Paluu arkeen.

Kiilat palasi syyslomatunnelmista sorvin ääreen sunnuntaina kotipelin merkeissä. Kokoonpanoon napattiin naisten joukkueesta Jemina ja Milja, kun takalinjoilla ilmeni viikonmittaan vajetta. Kellojenkääntö, Halloween ja erilaiset evässämpylät heittivät vielä epäilyksen varjoa ennakkoarvioiden ylle.

Teemana otteluun oli vauhdinmäärääminen kotikaukalossa ja ahkera kahdensuunnan pelaaminen. Vauhdikas ottelusta myös tuli. Ensimmäinen erä oli selvästi ottelun tasaisin kaksikymppinen. Molemmat joukkueet olivat hyvällä jalalla pelissä mukana ja saivat luotua kohtuumäärän tekopaikkoja. Maalinteon aloitti Pavel Savin. Kärpät kuittasi kuitenkin nopeasti kun Jimi Kurikka nykäisi mustan etuyläseen ohi Kiilojen maalia vartioineen Aaron Koskelan. Erätauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen johtaessa. Ahkeran päätypelin jälkeen Kaarlo Korkiakoski tarjoili namupassin takamiespaikalle ja Jemina Lepola pääsi tinttamaan kiekon uuniin. Vauhdikasta peliä, Kiilat tärveli monta maalipaikkaa räiskimällä kiekkoa plekseihin.

Toinen erä on monesti ollut siniselle joukkueelle hankala. Erätauolla valmennus painotti erän alun merkitystä ja joukkue otti tästä opiksi. Vauhti säilyi ja ehkä jopa parani ja Kärpät oli vaikeuksissa. Muutama ylivoimakin saatiin, mutta Kärpät luki kuvioita hyvin, eikä yv tuottanut tulosta. Maalinteko meni ohilaukausten pelossa hieman virkkaamiseksi.Erän puolivälin jälkeen kuitenkin alkoi tapahtua. Kesken Kiilojen painostuksen livahti sukkela kärppäpelaaja puolittaiseen läpiajoon, kiilapuolustus asetteli melkoisen ankkurin vastustajan kainaloon ja ukko nurin. Jokin ylempi voima esti kuitenkin erotuomaria nostamasta kättä pystyyn jäähyn merkiksi. Omanpään aloituksesta vastahyökkäys ja kärppämaalin taika murtui, kun Taneli Saariketun rystynosto löysi tiensä verkkoon. Siitä peli sitten aukesi.Eipä aikaakaan kun taulu näytti jo 5-1 lukemia. Onni Aution ja Pavel Savinin suoraviivaiset ratkaisut vastahyökkäyksistä tuottivat tulosta. Kärpille aikalisä ja poppakonstit käyttöön. Erän loppu oli sitten jo tasainen. Torjunnat Aaron 4, kärppävahdit 19.

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla. Kiilat painoi ja Kärpillä oli vaikeaa. Kotijoukkue naputteli vielä 3 maalia lisää Kasper Kippolan, Santeri Vilppolan ja Jimi Kinnusen toimesta. Enempäänkin oli paikkoja mutta kärppävahdit pelasivat vahvasti. Loppulukemat 8-1. Pyttykerhon palkinnon vei nimiinsä Jimi Kinnunen.

Joukkue esiintyi tänään kyllä todella edukseen. Erityisesti hyökkääjien ahkera luistelu ja työmäärä miellytti kovasti. Ensi viikonloppuna joukkue matkustaa Kalajoelle JHT:n vieraaksi. Tavoitteena edelleen kaksi sarjapistettä ja papukaijamerkit. Rokrok