U15, U15AA

YJK - Kiilat   2 - 4

Ylivieskan jäähalli

U15 2-4 voitto Ylivieskasta

Keskiviikon 2–5 kotitappio YJK:lle pisti valmennuksen kelaamaan kyseistä peliä Youtubesta useampaan kertaan uudestaan ja uudestaan. Pelitilanteista tallennettiin erilaisia videoklippejä ja näitä käytiin pelaajien kanssa läpi. Kyseisistä klipeistä koitettiin ottaa oppia tulevan lauantain koitokseen. Lauantaina edessä oli paikallispeli YJK:ta vastaan vieraskaukalossa. Eli oli revanssin paikka.

Lauantaille valmennus olikin rukannut kokoonpanoa uuteen uskoon. Myös videoklippien tarkoitus oli herätellä pelaajia tekemään asioita kaukalossa hieman viisaammin, aktiivisuutta ja taistelua unohtamatta. Ottelu alkoi Kiilojen osalta räväkästi, vajaa pari minuuttia kellossa ja Niilo Änäkkälä karvasi kiekon omille keskialueella. Pavel Savin korjasi kiekon, kieputti pelivälineen omasta päästä vastustajan puolustusalueelle ja tarjosi unelma passin Niilon lapaan ja kiekko verkkoon. 0–1 meille ajassa 1.44. Erä oli muuten tasaista vääntöä kuten torjunnat 17–18 sen osoitti. Toinen erä alkoi hienoisessa Kiilojen hallinnassa, mutta vastustajan maalivahti Mico Hämäläinen piti kotijoukkuetta pystyssä. Erän puolivälin jälkeen Kiilat saivat painostuksen YJK:n kenttäpuoliskolle ja kulmaväännön jälkeen Taneli Saarikettu korjasi kiekon ja nousi vastustajan maalille, kiekko suojaukseen, maalivahti sivuttaisliikkeeseen ja ranteella kiekko takatolpan juureen. Tilanne Kiiloille 0–2 kun pelikello näytti aikaa 33.24. Tästä muutama minuutti ja Kiiloille tarjoutui ylivoima mahdollisuus. Taneli sai kiekon oman maalin takana vauhtiin, nosti kiekon hyökkäysalueelle ja tarjosi syötön takaviistoon Pavelille joka ujutti kiekon vastustajan maalivahdin patjojen välistä maaliin. Lukemat taululle 0–3, kun ottelua oli käyty 35.44.

Kolmas erä, tiedettiin että vastustaja tulee entistä kovemmin päälle ja hakee kiivaasti kavennusmaalia heti erän alkuun. Tämä kestettiin hyvin ja saatiin jopa itse muutamia pitkiä hyökkäyksiä vastustajan alueelle. Maalit vain jäivät puuttumaan. Ennen erän puoliväliä YJK sai ylivoiman. Vastustaja pyöritti väkevästi ja kuudes laukaus ylivoimassa tuotti kavennusmaalin. Nuoliojan Okko lähetti kiekon viivasta maalille ja Jiri Marjakangas ohjasi kiekon verkkoon, kavennus 1–3 ajassa 48.31. Kiilat eivät tästä häkeltyneet vaan maali päätettiin unohtaa nopeasti. Pelikellon näyttäessä reilua 52 minuuttia, Kiilat saivat hyökkäyspään aloituksen. Pavel kaivo 100–0 aloitusvoiton taaksepäin ja viivassa aktiivisena rightin kaverina Aleksi Kiiskilä toimitti kiekkoa heti maalille. Taneli kerkesi maalin eteen maskiin ja hänen polvisuojuksensa kautta kiekko neljännen kerran YJK:n maaliin. Vastustaja kavensi vielä kolmeminuuttia ennen loppusummeria loppulukemiksi 2-4 Kiiloille.

Tänään Kiilat pelasivat järkevästi kolmella kentällä. Jokainen kenttä loi puolen tusinan verran vaarallisia maalipaikkoja vastustajan päätyyn ja useita pitkiä hyökkäyksiä. Myös oman maalin edustaa suojeltiin tänään vahvasti viimeisimpänä lukkona Kalle Puurula, jolle tänään 47 torjuntaa ja kutsu oikeutetusti pyttykerhoon. Kallen peliin mahtui muutama todellinen game saver tänään. Myös vastustajan maalivahdille Mico Hämäläiselle koput hienosta pelistä.

Tulevana sunnuntaina joukkue matkustaa napapiirille, jossa Lappi-Areenalla vastaan luistelee Rovaniemen Kiekko. Kyseinen peli on nähtävillä Leijona TV:stä klo 15.00