IPK - Kiilat   7 - 9

Iisalmen jäähalli

Kiilat U15 kauden viimeinen peli Iisalmessa

”Kauden viimeinen peli ja todennäköisesti viimeinen peli tällä kokoonpanolla”. Näillä sanoilla valmennus aloitti pelaaja palaverin Iisalmessa ennen alkulämmittelyjä. Sovittiin että tänään nautitaan!

Liekö hienoinen haikeus todellisuudesta painanut pelaajien mieltä ensimmäisen erän alussa, sillä vastustaja aloitti maalinteon ajassa 1.20. Pelin edetessä Kiilat saivat taas pelijuonesta kiinni ja ennen erän puoliväliä saatiin tasoitusmaali. Maalinedustalta Kasper Kippola rusikoi rystyltä kiekon verkon perukoille, syöttöpiste Taneli Saariketulle. Reilun 15 minuutin kohdalla Kiilat painelivat johtoon Kaarlo Korkeakosken Timo Suden maisella kääntölaukauksella, syöttöpisteet Onni Autiolle ja Pavel Savinille. IPK tasoitti vielä pelin 2–2 ja hieman ennen erätaukoa Taneli vei Kiilat jälleen johtoon Santeri Vilppolan esityöstä. Erätauolle tilanteessa 2–3.

Toiseen erään lähdettiin naattimaan ja pelattiin Kiilat logolle. Kiilat painoivatkin neljännen maalin ajassa 24.42. Taneli tekijänä ja syöttöpisteet Kasperille ja Santerille. Ajassa 38.05 Kiilat takoivat taululle jo viidennen maalin (2–5). Jere Törmälä seurasi hienosti tilanteen loppuun takamiehen paikalta ja löi laatan takakulmaan. Syöttöpiste Pyry Leppäselle, joka teki vahvan nousun hyökkäysalueelle. Ennen erätaukoa IPK kavensi vielä 3–5.

Kolmas erä ennätti vanheta vain 35 sekuntia, kun Taneli painoi laatan verkkoon, Santerin syötöstä (3-6). Tästä maalista ennätti vierähtää n. 5minuuttia ja Kiilat saivat ottelun neljännen ylivoiman. Kiekko laitettiin töihin ja b-pisteiden välistä Aatu Rauhala laukoi ranteella Kiilojen seitsemännen maalin (3–7). Syöttöpisteet Santerille ja Tanelille. Ilmeisesti tästä maalista Kiilojen maha tuli hieman täyteen ja unohdettiin puolustuspelaaminen muutamaksi minuutiksi. IPK hyödynsi tämän nukahduksen ja takoi taululle lyhyessä ajassa kaksi kavennusmaalia (5–7). Ennen pelin loppua kumpikin joukkue onnistui vielä tekemään kaksi maalia, Kiiloilta maalit mieheen merkkautti vielä Santeri ja Taneli. Summerin soidessa taululla komeili 7–9 lukema Kiiloille. Maalissa hienosti torjunut Aaron Koskela merkkautti itselleen 27 torjuntaa.

Pelin jälkeen valmennus piti tunteikkaan puheen pelaajille. Käytiin hieman läpi kulunutta kautta ja annettiin avaimia ja neuvoja tulevaisuuteen. Samalla palkittiin myös kuukauden pelaaja ja tämä kunnia meni maaliskuun osalta nousujohteisen kevätkauden pelanneelle Viljami Olkkoselle.

Hieno kausi, hieno joukkue ja hieno matka! Kiitos Äijät!