Jatko-aika voitto Raahessa kovalla taistelulla!
Julkaistu: 07.11.2021 00.00

Kiilat Hockey Naiset osoittivat henkistä kanttiaan Raahessa lauantaina 6.11, kun vastaan luisteli Teräs-Kiekon Naiset. Koko peli oli hyvin vaiherikasta ja viihdyttävää naiskiekkoilua. Kumpikin joukkue onnistui tekemään toisen erän puoliväliin tasaisesti maaleja. Ajassa 34:42 rangaistuslaukastuomion johdosta TeKin Hulanmäki Jasmin onnistui pujottamaan kiekon maalivahtimme Jonnan taakse ja tilanne oli tasan 3-3. Heti perään TeKi sai vielä neljännen maalin ja kolmanteen erään lähdettiin 4-3 tappioasemasta.

Kolmannen erän alku oli musta. TeKi rankaisi kolmannen erän ensimmäisellä viidellä minuutilla kaksi kertaa ja tilanne oli 6-3 TeKille. Lisäksi Kiilattaret saivat pelata alivoimaa heti näiden osumien jälkeen, mutta sekään ei lannistanut. Ajassa 53:58 Kiilat aloittivat loppukirin Vanessa Viitalan onnistumisella tilanteeseen 6-4. Onneksi vastustaja rikkoi vielä loppupeliajalla ja pääsimme ylivoimalla kaventamaan tilanteen 6-5 Tuovisen Kiian osumalla. Ajassa 57:35 Jemina Lepola oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sai tasoitettua tilanteen hienolla yläkulmaosumalla 6-6. 60 minuutin peliajalla ei saatu ratkaistua peliä kumpaankaan suuntaan, joten edessä oli jatkoerä.

Viiden minuutin jatkoerä osoitti, että lyhyessä ajassa voi sattua ja tapahtua! Ja loppusummeriin saakka kannattaa pelata aina täysillä. Kiilattarien tämän kauden ensimmäinen jatkoerä toi myös hurjasti kokemusta tulevaa varten Pääsimme aloittamaan jatkoerän ylivoimalla. Ylivoimaa pelattiin täydet 2 minuuttia onnistumatta ratkaisemaan peliä. TeKin hurjassa vireessä olevaa Hulanmäkeä jouduttiin rikkomaan ja TeKi pääsi koittamaan vajaan noin puolentoista minuutin verran ylivoimaa. Alivoima oli meillä todella varmaa ja TeKi ei päässyt tässäkään kohtaa niskan päälle. TeKi joutui vuorostaan rikkomaan jatkoerän loppupuolella ja Kiilattaret pääsivät jatkamaan ylivoimalla viimeiset 45 sekuntia. Tilanne ja kiekko oli viimeiseen asti hallinnassa ja Kiilattaret selvästi odottivat oikeaa hetkeä rankaista vastustajaa. Ja sehän kannatti!!! Venla Tulpon esityöstä kapteenimme Sanni Kaattari ratkaisi jatkoerän voiton 6-7ajassa 64:59.

Nuorelle kehittyvälle joukkueelle tämä oli todella tärkeä ottelu. Kokemusta karttui kaikille. Aikaisempien pelien tehoton ylivoima saatiin tähän peliin onnistumaan erittäin hyvin ja tuloksena 4 ylivoimamaalia. Maalivahtimme Jonna Mäkelä torjui ottelussa 45 kertaa. Vastustajan maalivahti Kirsi Varikselle kertyi 41 torjuntaa.

Nuori joukkueemme ansaitsi voiton! Peliin oli selvä pelisuunnitelma ja sitä toteutettiin. Pelattiin joukkueena yhdessä ja onnistuttiin!