JHT S - Kiilat   5 - 6

Kalajoki

U15 haki Kalajoelta pisteet kotiin

Lauantainen vierailu Pirkonsuon jäähalliin oli tuloksekas. Kiilat oli liikkeellä vajaamiehisellä ryhmällä. Jalkeille saatiin 12 kenttäpelaajaa. Oli siis odotettavissa hieman erilainen peli kuin normaalisti. Tavaramerkiksi muodostunutta vauhdikasta pelitapaa on hankala toteuttaa noin vähillä pelaajilla.

Ottelu alkoi heti kuitenkin Kiilojen kannalta suotuisasti. Kello ei ehtinyt käydä kuin parikymmentä sekuntia, kun kiekko löysi tiensä JHTn verkkoon. Taneli Saarikettu spurttasi omanpään aloitusvoiton jälkeen karkuun ja kiskaisi limpun nollakulmasta ohi hölmistyneen JHT-vahti Aleksi Perkiömäen. Kolme minuuttia myöhemmin oli Onni Aution vuoro onnistua. Kiekko kulmasta mukaan, jalat liikkeelle ja suunta maalintekosektoriin. Siitä kiekko sinne missä mummo pitää hillopurkkia ja hanskat kattoon, 0-2. Kiilat pelasi erän varsin aktiivisesti. Hyökkäysalueen puolustuspelaaminen oli varsin mallikasta, joten vastustajalla oli vaikeuksia päästä omista liikkeelle. JHTlle siunaantui erässä vain pari todellista maalipaikkaa. Ensimmäisen se käytti hyväkseen. Vartin pelin jälkeen Jonatan Backman karkasi hyökkäyspään aloituksen jälkeen Kiilojen puolustukselta, eikä erehtynyt. Vielä erän lopussa Niklas Reinikainen kilisytteli Kallen vartioiman maalin rautoja kammolaukauksella, mutta verkkoon asti kiekko ei tietään löytänyt. Erätauolle 1-2 johtoasemassa.

Toinen erä jatkui samanlaisena. Erän alkupuoliskolla Kiilat onnistui kahdesti. Molemmat maalit syntyivät suorien vastahyökkäysten seurauksena ja molemmissa maalintekijänä Taneli Saarikettu. Tilanne 1-4 ja joukkueella makea vesi suussa. Ja senhän vastustaja tietysti hyödynsi. Pienet huolimattomuusvirheet lisääntyivät ja JHT iski niistä. Erätauolle siirryttiinkin tasalukemissa 4-4.

Erätauolla valmennus herätteli joukkuetta, maaliin vaihdettiin Aaron Koskela. Mitään isoa ryhtiliikettä herättely ei aikaan saanut, mutta virheiden määrä väheni. Kellossa oli aikaa jäljellä 6 minuuttia, kun Kiilat onnistui. Jere Törmälä tuuttasi maalivahdista pompanneen paluukiekon maaliin ahneen hyökkäyksen päätteeksi. Vain puolentoista minuutin päästä tästä JHT onnistui kuitenkin tasoittamaan. Juuso Raudasoja kaadettiin sääntöjenvastaisesti läpiajossa. Tuomitun rangaistuslaukauksen hän sujautti maaliin Aapon patjan alta ja peli näytti päättyvän tasan. Viimeisellä minuutilla Kiilojen päivän ahnein Taneli Saarikettu ilmoitti kuitenkin olevansa eri mieltä. Kova karvaus ja loppuunasti pelaaminen tuotti tulosta. Kello pysähtyi aikaan 59.26 kun Tanelin laukaus painui takakulmaan. Loppu oli enää pisteiden varmistelua.

Joukkue pelasi aikalailla pelisuunnitelman mukaan ja vastustajan maalipaikat olivat vähissä. Aktiivinen puolustuspelaaminen kuitenkin painoi pelin edetessä pohkeissa, joten hyökkäyspeli ei ollut totutun terävää. Pisteet kuitenkin lämmittävät. Päivän herra ja hidalgo oli Taneli Saarikettu tehoin 4+1. Pyttykerho palkitsi kapteenina heiluneen Pyry Leppäsen.

Edessä on neljän ottelun härkäviikko, nyt parannellaan kolhuja ja yritetään saada kokoonpanoa eheämmäksi.