U15, U15AA

Kiilat - IPK  9 - 3

Tuuliareena

Sarja-avaus suoritettu!

Kiilat lähti otteluun kolmella täydellä kentällisellä. Vastustajalla ei ollut matkassa kuin 11 pelaajaa, joten ajatuksena oli että Kiilat määrää tahdin kaukalossa.

Peli lähti käyntiin oikeinkin vauhdikkaasti. Painopiste oli ehkä enemmän Peli-Karhujen päädyssä, mutta kyllä Aapollakin kotijoukkueen maalissa hommia riitti. Kiilojen sekoitetulla kokoonpanolla vei kuitenkin aikansa ennenkuin tulosta alkoi syntyä. Vartin pelin jälkeen siunaantui kotijoukkueelle ylivoima. Ylivoima päättyi ennenaikaisesti Jere Törmälän sutiessa irtokiekon verkkoon. IPK kuitenkin kuittasi minuuttia myöhemmin. Velttoilu omassa päässä kostautui, kun Miro Tenhunen päästettiin lapioimaan maalin edestä tasoituksen. Tästä Kiilat onneksi sisuuntui. Ensin hyvän avauksen jälkeen Aatu Rauhala tarjosi vapauttavan lätyn Ruikunrannan kultaranteelle, joka ei erehtynyt. Ja kun ajatukset olivat jo kääntymässä erätaukoa kohti, karkasivat Onni ja Niilo pahantekoon. Niilo sivalsi kiekon maaliin, joten erätauolle 3-1 lukemissa.

Toisen erän alku oli ehkä hienoisesti IPKn. Tiivis puolustuspeli ja Aapon varmat torjunnat kuitenkin estivät isommat takaiskut. Maalinteon erässä aloittikin Kiilat Jimi Kinnusen toimesta. Jimi laittoi viivasta paineen alta jalat käyntiin, suuntasi maalintekosektoriin ja nykäisi kiekon pömpeliin, oppikirjamatskua. Sittempä maaleja tehtiin vuorotellen. Ensin iski IPK Tuukka Tikkasen onnistuessa. Pitkänkiekon ja pitkän vaihdon jälkeen kiekkoa roiskittiin omassa päässä puolivillaisesti ja vastustaja kuittasi irtokiekosta. Heti seuraavassa vaihdossa IPK sortui huolimattomaan pitkään kiekkoon. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Pavelilla oli helppo työ kiskaista paluukiekko maaliin. Erän puolivälissä oli jälleen vieraiden vuoro. Heikon karvauksen ja keskialueen merkkausvirheen seurauksena Aleksi Tikkanen karkasi maalintekoon. Tämän jälkeen maaleista vastasi yksinomaan kotijoukkue. Ensin Niilo Änäkkälä yllätti IPK vahdin reikäisellä mailallaan pakin jaloista. Pari minuuttia edellisestä oli Atte Rajalan vuoro. Kiekko etuyläseen ja erätauolle 7-3 johtoasemassa.

Päätöserä oli enemmän ja vähemmän kolistelua ja miekkailua. Bensan ehtyessä tankeista peli monesti hajoaa ja ajatus katoaa. Erän molemmista maaleista vastasi kaksikko Kaarlo Korkiakoski-Taneli Saarikettu. Herrat sukelsivat rohkeasti vastustajan mailaviidakon läpi maalintekoon ja tulostakin syntyi parin nyytin verran.

Valmennusta lämmitti tauolla harjoiteltujen asioiden näkyminen myös käytännössä. Tänään myös oman maalin edustalla pelattiin paljon jämäkämmin viikon takaiseen verrattuna. Onneksi parantamisen varaa kuitenkin jäi, eli liian hyvin ei peli sujunut. Ensi viikolla joukkue matkustaa Uleåborgiin Kärppien vieraaksi. Sitä kohti..