Kärpät kelt. - Kiilat   6 - 4

Linnanmaa

Kiilat U15 kirvelevä tappio Oulusta.

U15 joukkue suuntasi lauantaina iltapäivä peliin Oulun Linnanmaalle, jossa vastassa oli Oulun Kärppien keltainen joukkue. Tiedossa oli hikinen ja vauhdikas ilta.

Ensimmäisessä erässä kaukalossa oli vain yksi joukkue, eli Kärpät, joka määräsi joka osa-alueella mitä kaukalossa tapahtui. Erätauolle siirryttiin nuolemaan haavoja 4–0 tilanteessa. Pelinopeus ja vaatimustaso taisi tulla jokaiselle pelaajalle hieman yllätyksenä, vaikka siitä koitettiin etukäteen puhua. Toiseen erään päätettiin lähteä taistelemaan ja näyttämään mitä jokainen jätkä kaukalossa osaa. Tämä taistelu palkittiin erän puolivälin jälkeen, kun Pyry Leppäsen ranne viuhui viivalta verkon perukoille vahvan hyökkäyspään pelaamisen jälkeen. Tästä muutama minuutti ja oman pään aloituksen jälkeen Taneli Saarikettu spurttasi keskialueen yli ja puolittaisen läpiajon päätteeksi kiekko vastustajan pelaajan kautta maaliin. Kärpät lisäsi vielä johtoa toisen erän loppupuolella ja erätauolle siirryttiin 5–2 tilanteessa. Erätauolla jokainen pelaaja varmasti viimeistään huomasi mitä vaatimustasoa kentällä tarvitaan, jotta pystytään vastustajan mukana, erähän oli jopa hienokseltaan meidän, kun muistettiin tehdä töitä. Kolmanteen erään päätettiin lähteä samalla taisteluilmeellä, mitään ei ollut vielä menetetty. Kärpät kuitenkin takoi taululle 6–2 heti erän alkuun omanpään virheestä. Tämä unohdettiin nopeasti ja päätettiin jatkaa omaa vahvaa tekemistä ja taistelua. Esimerkkiä näytti Kasper Kippola joka riuhtoi itsensä keskialueelta vapaaksi ja nosti maalin edestä kavennuksen 6–3 ajassa 45.11, tästä maalista saatiin jälleen hieman lisää virtaa ja uskoa tekemiseen. Ylivoimaakin päästiin pyörittämään muutamaan otteeseen kolmannessa erässä ja viimeinen tuotti tulosta, Pavel Savin löi kiekon verkkoon b-pisteen kaarelta 6–4 kavennukseksi. Lopussa yritettiin vielä vimmatusti hakea kavennusmaalia ja otettiin Kalle pois maalilta pelin viimeisellä minuutilla. Vahva pyöritys ei valitettavasti tuottanut enää lisä maaleja ja loppulukemat Kärpille 6–4. Tänään voittajasta ei ollut epäselvyyttä, mutta tiukasti taisteltiin toinen ja kolmas erä ja tarjottiin niissä vastusta. Kalle Puurulalle 50 torjuntaa ja piti joukkuetta pelissä mukana. Vastustajan Akseli Mikkoselle 28 torjuntaa.

Valmennusta jäi kaivelemaan ensimmäisen erän velttoilu ja haluttomuus, lisäksi liikaa selkeistä maalipaikoista lauottiin plekseille. Pelinopeus oli aivan eri luokkaa kuin syksyn aikaisemmissa peleissä ja tähän pitäisi pikkuhiljaa alkaa tottumaan ja ymmärtämään minkälaista vaatimustasoa peleissä vaaditaan täydet 60 min tässä sarjassa, mitään ei tule enää ilmaiseksi. Joukkueen vaatimustasoa päästäänki koittamaan jo tulevan viikon keskiviikkona, kun Haapajärvelle saapuu YJK. Ottelu näkyy Kiilat Hockey U15 joukkueen Youtube sivulta klo 18.00 alkaen.