Roki - Kiilat   6 - 5

Lappi areena

U15 joukkue vieraili Rovaniemellä.

Sunnuntai aamuna klo 7.45 starttasi U15 joukkueen bussi kohti Rovaniemeä, jossa Lappi-Areenalla vastaan luisteli Rovaniemen Kiekko iltapäivän pelissä. Matkalla nautittiin maukas kanapasta ja Areenalle saavuttiin hyvissä ajoin. Valmennusta hieman mietitytti miten pelaajat toipuvat pitkästä bussimatkasta ja alkulämmittelyt tehtiin todella huolella. Puitteet olivat viimeisen päälle kunnossa ja lopputulos ei ollut enää muusta kiinni kuin pelaajien omasta tekemisestä.

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan Kiilojen hallintaa, vaikka torjuntaluvuista olisi voinut kuvitella ihan jotain muuta. Kaksi ensimmäistä Kiilojen maalia painoi joukkueen mailataikuri Pavel Savin. Vastustaja tuli tasoihin kahdella peräkkäisellä maalilla ajassa 14.47. RoKin ensimmäisen ja tasoitusmaalin välissä kello oli ehtinyt kulua vain 16 sekuntia. Erän lopussa Niilo Änäkkälä survoi maalin edestä vierasjoukkueen 2–3 johtoon hieman ennen erätaukoa.

Toinen erä oli sysimusta Kiiloille. Kotijoukkue tuli tasoihin pelikellon näyttäessä 26.08 ja ajassa 30.28 kotijoukkue painoi taululle jo 5–3 johtolukemat. Tähän kohtaan Kiilojen valmennus päätti ottaa herättelevän aikalisän. Pelaajien taistelutahto ja peli-ilo oli kadoksissa. Omanpään puolustuspelaamisessa sekoiltiin oikein kunnolla. Jopin postia toi vielä erän puolen välin jälkeen vastustajan alivoimalla tekemä 6–3 johtomaali ja haluttomuus alkoi heijastua lisää pelaajien tekemisessä. Erä vastustajalle puhtaasti 4-0.

Kolmenteen erään valmennus koitti herätellä joukkuetta taistelemaan ja muistuteltiin siitä, että kiekkopeli kestää aina sen 60 minuuttia. Joten 20 minuuttia oli vielä aikaa tehdä sitä mitä osataan, jos vain halutaan. Erä alkoikin meidän vahvalla painostuksellamme ja maalipaikkoja luotiin useampia erän alkuun ja taisi siellä muutama tolppakin kilahtaa. Puolessa välissä erää sekavan tilanteen jälkeen Pyry Leppänen purjehti keskialueelta puolittaiseen läpiajoon ja sujautti kiekon vastustajan maalivahdin patjojen välistä maaliin. Kauan kaivattu 6–4 kavennus meille. Erän lopulla otettiin vielä Kalle pois maalilta ja 6–5 kavennus saatiin vielä aikaiseksi ajassa 59.42 kun Aatu Rauhalan puolittainen lättysyöttö tavoitti Pavelin siniviivalta ja Pavel painoin näyttävän one-timerin maalin takakulmaan. Valitettavasti meidän loppukirillemme aika loppui tänään kesken. Oikeutettu 6–5 voitto kotijoukkueelle. Torjunnat RoKi: Tomi Salmela 50kpl. Kiilat: Aaron Koskela (1 ja 2 erä) 30kpl ja Kalle Puurula (3 erä) 17kpl.

Valmennusta jäi harmittelemaan toisen erän löysäily ja haluttomuus. Myös omanpään puolustuspelaamiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota. 40 min pelattiin tänään hyvää hockeyta mutta pitää muistaa, että tässä sarjassa pelit kestävät aina sen 60 min. Samoin tässä sarjassa tuollaiseen löysäilyyn ei ole varaa. No ensi viikko treenataan ja sunnuntaina 13.2. klo 12.45 Kiilojen vieraaksi saapuu Oulun Kärpät keltainen joukkue.