NAISTEN SUOMISARJAN PARAS JOUKKUE KAUDELLA 2021-2022
Julkaistu: 04.04.2022 00.00

Suomisarjan Final Fouriin pääsi 4 joukkuetta runkosarjapelinäyttöjen perusteella. SaiPa oli runkosarjan paras joukkue pistekeskiarvolla 2,00. TPS Akatemian, LL-89 Red Lightsin ja Kiilat Hockeyn pistekeskiarvot runkosarjassa olivat kaikilla 1,75. Näistä joukkueista koostui Final Four nelikko. SaiPa runkosarjan parhaana joukkueena sai järjestelyvastuut Final Four turnakseen. Joukkueemme lähti matkaan jo perjantaina 1.4 ja saavuimme majoituspaikkaan Hotelli Lappeeseen klo.23:30, eikä se ole aprillia :) Matkaa tuli Haapajärveltä Lappeenrantaan päälle 400 km.

Lauantaina (2.4) hyvin nautitun hotelliaamupalan jälkeen lähdimme Kisapuistoon ja ensimmäinen ottelu SaiPa - Kiilat Hockey pelattiin liigahallissa. Olihan ne mellevät olosuhteet aloittaa eka ottelu sieltä. Voisiko sanoa, että SaiPalla ei ollut kuitenkaan mitään saumaa meidän naisia vastaan ja ottelu hoidettiin suveneeristi 1-7 meidän voittoon. Maalilla torjunut Janina Åkerlund oli liekeissä ja maalihanat saatiin vastustajan maalilla hienosti auki. SaiPa-ottelun pistenikkarit tässä:

Koskinen Anne 4 torjuntaa

Finaali-ottelussa meillä asettui vastaan TPS Akatemia. Isokokoinen joukkue ja ehkä vähän ylimielinenkin asenne paistoi läpi meitä kohtaan, mutta eipä se meidän joukkuetta tuntunut haittaavan. Ottelu oli selvästi fyysisempi ja haavereilta eikä kolhuilta säästytty. Jääpusseja meni ja peukaloita teippailtiin :D Onneksi isommilta kolhuilta selvittiin! Me tehtiin avausmaali heti ajassa 2:23, mutta sitten TPS meinasi yrittää mennä menojaan. Ekassa erässä tilanne oli jo 3-1 TPS:lle. Onneksi TPS:n paketti meni vähän sekaisin, kun TPS pelaaja otti henkilökohtaisen kympin (2+10) päähän kohdistuvasta taklauksesta. Kavennettua emme saaneet kuitenkaan ylivoimalla. Toisessa erässä tilanne saatiin kavennettua tilanteeseen 4-3.

Kolmannessa erässä tapahtui heti erän alkuun todella tärkeä tasoitusmaali tilanteeseen 4-4 ja siitä lähdimme pelaamaan omaa vahvaa peliämme. Tasaista vääntöä oli ja tilanne kääntyi vielä tilanteeseen 5-5, mutta tästäkään ei lannistuttu. Olimme päättäneet viedä Suomisarjan naisten mestaruuden HAAPAJÄRVELLE!

Ajassa 55:10 tehtiin 5-6 maali ja ajassa 57:53 sinetöitiin tyhjään maaliin tulokseksi 5-7.

Åkerlund Janina 37 torjuntaa

Kausi 2021-2022 on ollut erittäin mieleenpainuva. Kokoonaan uutta lähdettiin v.2021 keväällä rakentamaan tätä kautta varten. Joukkueen kokoonpano oli aivan uusi ja maalivahtitilanne epävarma. Mutta seurayhteistyöllä, pelaajien sitoutumisella joukkueen toimintaan ja hyvällä valmennuksella palkinto on nyt tässä. Ilman kovaa työtä ja palasten loksahtamisella paikoilleen emme olisi tässä. Ensi kaudella joukkueen kokoonpano muuttuu jonkin verran, mutta joukkue säilyy! Vähän vielä huhtikuussa treenataan ja sitten lähdetään pitämään pieni huilitauko! Joukkue kiittää kaikkia mukana olleita kuluneesta kaudesta. Sponsoreille myös erityiskiitos!