U15, U15AA

Hermes - Kiilat   5 - 7

Kokkolan jäähalli

Vahva viisikko puollustus toi pisteet U15 joukkueelle Kokkolasta

Lauantain vieraspelissä Kiilat U15 kohtasi Kokkolan Hermeksen. Kokkolan harjoitushallin pieni kaukalo omaksuttiin ensimmäisten minuuttien jälkeen ja osattiin käyttää sitä jopa hyödyksi. Ensimmäinen erä kirjattiin tasalukemin 1–1. Kiilojen ainokaisen laukoi Pavel Savin ylivoimalla, syötön maalin tarjoili Niilo Änäkkälä.

Toiseen erään Kiilat tulivat vahvasti ja hyödynnettiin heti erän ensimmäinen ylivoima. Hyökkäyspään aloitus ja maalille maskimieheksi noussut Aleksi Kiiskilä ohjasi kiekon verkkoon Pavelin ja Atte Rajalan syötöstä ajassa 27.29. Tästä maalista ehti kulua vain 22 sekuntia ja punalamppu syttyi Hermeksen maalilla kolmannen kerran. Tekijänä Kasper Kippola, syöttöpisteet Santeri Vilppola ja Taneli Saarikettu. Mikäs siinä kun hurmos on päällä, niin lyötiin lisää löylyä kiukaalle. Äskeisestä kolmannesta maalista ennätti kulua vain 26 sekuntia kun Kasper takoi kiekon vastustajan verkkoon jo toistamiseen ja syöttöpisteet Santerille ja Aleksille. Pelikello näytti siinä vaiheessa 28.17 ja tilanne Kiiloille 1–4. Tähän väliin Hermes käytti aikalisänsä. Ilmeisesti Hermeksen aikalisä ei tuonut toivottua herättelyä sillä Taneli painoi taululle vielä 1–5 lukemat, Santerin esityöstä. Tästä maalista Hermes heräsi vielä mukaan taisteluun ja pian oli Kiilojen vuoro ottaa lyhyessä ajassa kaksi takaiskua. Oli Kiilojen vuoro reagoida aikalisällä. Erän loppupuolella tunteet hieman roihahtivat ja tuomareilla oli kädet täynnä töitä. Hermes kavensi vielä erän lopussa taukolukemiksi 4–5.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä ja paikkoja luotiin molempiin päihin. Kiilojen kolmas ylivoimamaali syntyi ajassa 50.42 ja tilanne taululle 4–6. Maalintekijänä Atte Rajala ja syöttäjinä Pavel sekä Niilo. Santerin läpiajosta tekemä 4–7 maali tuntui jo ratkaisevan pelin, syöttöpisteet Tanelille ja Aleksille. Hermes kavensi vielä pelin viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 5–7. Ansaittu voitto Kiiloille. Kalle Puurulalle vahva peli maalinsuulla ja torjuntoja kertyi peräti 50 kpl. Hermeksen maalilla torjunut Annika Saastamoinen 41 torjuntaa.

Valmennusta lämmitti jokaisen kentän tiivis viisikkopuolustus. Kiekkoa myös liikuteltiin nopeasti pelaajalta toiselle ja oltiin aktiivisia. Tässä jatkosarjassa joukkueet kohtaavat vielä kaksi kertaa. Sunnuntaina vuorossa on kotipeli Kajaanin Hokkia vastaan. Tupla viikonloppu Kiiloilla.